Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Jaké jsou nejdražší stavebnice LEGO?

Stavebnice LEGO ® příští rok oslaví 60. narozeniny a za tu dobu si našla milióny příznivců po celém světě. Není proto divu, že se staví obrovské Legolandy nebo se trhají rekordy ve stavění LEGO ® stavebnic. Některé stavebnice jsou navíc tak vzácné, že je jejich majitelé ani nevytáhnou z krabice a radši je mají zamčené někde v trezoru. Ptáte se, jaké je zatím nejdražší LEGO ® na světě?

Z LEGO ® kostiček lze postavit opravdu cokoliv, není proto divu, že se mnoho skupin nadšenců po celém světě snaží postavit tu nejvyšší věž, nejdelšího hada, či největší repliku londýnského mostu Tower Bridge. Pokud jste o těchto stavbách ještě neslyšeli, koukněte se na článek o největších LEGO ® rekordech.

Samotná společnost si je vědoma svého potenciálu na trhu, a tak občas vydá novou sérii, která přímo vybízí ke sběratelským účelům. Takové stavebnice se však nikdy nedostanou ze své krabice a jejich majitelé si je dobře střeží. Jednou z nich je i slavná replika vesmírné lodě Millennium Falcon z filmu StarWars, nebo mocná Hvězda smrti ze stejné série.

Jeden z prvních modelů Millennium Falcon se skládal z 1329 kostiček. Nyní však společnost LEGO ® přišla s novou stavebnicí této slavné lodi, která je v předprodeji na oficiálních stránkách pouze VIP členům, kteří si budou muset poskládat více než 7500 kostiček. Právem se tedy řadí mezi největší LEGO ® modely všech dob.

Největší sběratel LEGO ® stavebnic na světě

I Češi se mohou zařadit mezi největší LEGO ® sběratele na světě. Někteří mají ve své sbírce přes 6000 modelů a jejich cena je opravdu nevyčíslitelná. Na nejzajímavější kousky se můžete podívat na různých putovních výstavách, kde sběratelé ukazují své nejcennější stavebnice.

Jedním z takových je teď již druhý největší model vesmírné lodi Hana Sola Millenium Falcon s 5000 dílky. V prodeji je na internetu poslední kousek v České republice za neuvěřitelných 100 000 Kč.

Tak jako dům má své základy, i sběratelství LEGO ® kostiček by mělo začít od těch méně cenných modelů. A pokud jste v tomto nováčkem, ani se nepokoušejte získat ty nejcennější modely. Časem se třeba dopracujete i k takovému kousku jako je vesmírná loď ze série StarWars.

Hvězda smrti nebo Porsche

Pokud byste chtěli začít stavět LEGO ® kostičky i se svými ratolestmi, měli byste u nich „lásku k LEGO ® stavebnicím“ vyzkoušet na menších, levnějších sériích. Pokud si je oblíbí a budou chtít další a další modely, budete mít o vhodné dárky k Vánocům či narozeninám postaráno.

Nezapomeňte však, že LEGO ® je a stále bude hračkou, která má děti zabavit a rozvíjet.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.