Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Vzdělávejte děti pomocí LEGA

Známá LEGO stavebnice rozvíjí kreativitu a prostorovou představivost a po mnoho let baví děti i dospělé. Tím to ale nekončí – na některých školách se dokonce používá jako vzdělávací pomůcka. Jak může podpořit vzdělání vašich dětí? Přečtěte si o tom v našem článku.

LEGO se za léta své existence proměnilo v legendu, kterou zná každé malé dítě. Vždy mělo podnítit fantazii a zlepšovat zručnost, ale může sloužit také k rozvoji logického myšlení a zdokonalení paměti. Koneckonců – se správnou motivací jde všechno lépe.

Škola hrou s LEGO MINDSTORMS a výukou robotiky

Výuka hrou se stavebnicí LEGO MINDSTORMS na některých školách probíhá už na druhém stupni základní školy a pomáhá ozvláštnit hodiny informatiky. Děti dostávají možnost vyzkoušet si, jak si postavit vlastního robota, získávají nové znalosti a přitom se po celou dobu dobře baví. Sady obsahují motory, senzory, dálkové ovládání a programovatelná zařízení. Robota lze ovládat rovněž přes aplikaci v chytrém telefonu.

Šikovnější stavitelé se pak mohou zúčastnit týmové soutěže. Robosoutěž pro základní a střední školy každoročně pořádá například Fakulta elektrotechnická ČVUT v Praze. Nejde však o záležitost, která by se týkala čistě žáků základních a středních škol, také vysokoškoláci z technicky zaměřených fakult byli v minulosti postaveni před tuto výzvu. V týmech mezi sebou soutěžili. Úkol byl prostý: sestavit a naprogramovat robota ze stavebnice LEGO MINDSTORMS.

LEGO BOOST pro zlepšení kritického myšlení

Programování je nedílnou součástí i tohoto setu. LEGO BOOST se ale mnohem spíše zaměřuje na kritické myšlení a schopnost najít řešení v každé situaci. Děti mohou sestavovat a programovat roboty, domácí mazlíčky, astro-droidy, hudební nástroje a výrobní linky, které samy produkují malé roboty.

LEGO Technic pro rozvoj technického uvažování

Touha stavět vlastní roboty se ale netýká všech. Milovníci stavebních strojů, aut a motorek, si přijdou na své spíše u sady LEGO Technic. Hodí se pro děti školního věku, které si jejím prostřednictvím lépe osvojí technické uvažování.

Virtuální hry s logickými hádankami – LEGO Hidden Side

LEGO nezapomíná jít s dobou – set Hidden Side dětem díky mobilní aplikaci umožňuje nahlédnout do tajuplného světa duchů a trénovat logické uvažování. Propojení virtuální reality se skutečností otevírá nové možnosti a zvukové efekty navozují velmi přesvědčivou atmosféru. Děti prožívají dobrodružný příběh, plný záhad, a přitom plní úkoly, které je posouvají dál. Tempo hry je střídavé a obtížnost úkolů se postupně zvyšuje. Trénink probíhá nenásilnou a zábavnou formou.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.