Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Vzácné LEGO sady

Stavebnice LEGO nejsou jen kreativní zábavou pro děti. Kromě toho, že si s legem pohrají i rodiče, jde také o skvělý sběratelský artikl. Hodnota limitovaných a vzácných sad bývá totiž za pár let od pořízení až několikanásobná oproti pořizovací ceně. Hledáte-li způsob, jak uložit a zhodnotit své peníze, zvažte investice do vzácných sad Lega. Uvidíte, že vás to bude bavit.

Nejstabilnější investice na trhu

Možná se vám investice do barevných plastových dílků zdá trochu komická, faktem ovšem zůstává, že se podle nedávného průzkumu limitované a ukončené kolekce Lega zhodnocují rychleji než zlato, akcie nebo dluhopisy, v průměru o 11 procent ročně. Navíc prokázaly odolnost vůči propadům na akciovém trhu. Sady z populární edice Modular Buildings, které vám ukážeme, se cenově pohybují od 5 do 90 tisíc korun, takže není nereálné si pořídit alespoň jednu sadu, pokud ji seženete. Ale pozor, hrozí závislost!

LEGO 10182 Café Corner

První stavebnicí z ikonické série Modular Buildings, kterou navrhli AFOL (Adults Fans of LEGO neboli dospělí fanoušci lega) ve spolupráci s LEGO designéry, jste si mohli pořídit v roce 2007. Z vychytané stavebnice s více než 2 000 dílky postavíte hotel s rohovou kavárnou a se spoustou originálních detailů. Vlastně… postavili byste si, kdybyste si ji před 15 lety koupili. V současné době její cena atakuje 90 tisíc, sehnat se ale ještě čas od času dá.

LEGO 10190 Market Street

Raritní sběratelský set krásné architektonické stavebnice s realistickými detaily včetně točitého schodiště, otvíratelných oken, pouličních lamp i drobného ovoce v trhových stáncích tvoří s Café Corner skvělý pár. Cena je podobná, i tady se pohybuje kolem 90 tisíc.

LEGO 10185 Green Grocer

Třetí set ze série vyšel v roce 2008 a obsahoval dům s obchodem a terasou skládající se z 2 352 dílků. Zadní schodiště, kočka na střeše, maminka s kočárkem nebo květiny v truhlících jsou jen malým střípkem z prvků, které vás u stavebnice překvapí.

LEGO Creator Expert Shromáždění na náměstí 10255

Shromáždění na náměstí bylo vyvinuté k oslavě deseti let LEGO® Modulárních budov. I tato sada je samé překvapení. Dokonale propracované a vybavené interiéry, různé stánky a obchůdky, střešní terasa s grilem i dokonale vybavená zubařská ordinace, ale také papoušek, fontána nebo pekárna zajistí zábavu dospělým i větším dětem na celé hodiny.

Všechny budovy edice Modular Buildings přináší možnost odklopit střechu a nahlédnout do bohatě vybavených interiérů.

LEGO 10297 Butikový hotel

Luxusní hotel s překvapením na každém rohu na vás čeká v sadě LEGO 10297. Hotel je inspirovaný evropskou architekturou, obsahuje pokoje pro hosty a celou řadu designových detailů uvnitř i vně budovy. Užijte si noblesní atmosféru architektonického unikátu při stavění Lega, které vyšlo letos v lednu k oslavě 15. výročí edice Modular Buildings a je k mání za poměrně přátelskou cenu pohybující se kolem 6 000 Kč.

Kromě zmíněných setů edice Modular Buildings obsahuje také sady Fire Brigade, Grand Emporium, Pet Shop, Town Hall, Palace Cinema anebo Parisian Restaurant.

Mimo stavebnic, které byly poměrně snadno dostupné online i v obchodech, existuje i široká škála limitovaných, exkluzivních a jen těžko sehnatelných LEGO edic, které jsou pro svou exkluzivitu vhodné pro skutečné fajnšmekry.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.