Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Vánoce se blíží. Jak vybrat tu správnou sadu LEGO?

Když si vzpomeneme na sady LEGO, se kterými jsme si hráli v dětství, vždy to byly hodiny a hodiny úpěnlivého skládání, kdy se střídaly fáze absolutního zoufalství (když nám to nešlo) a absolutního štěstí, když se nám stavba podařila podle našich představ. A nyní chceme tuto emoci přenést i naše potomky. Jak?

Bezpečné i pro batolata

Pro ty nejmenší děti určitě nic nezkazíte pořízením některého ze setů LEGO DUPLO. Skvělé jsou například  Boxy plné zábavy, se kterými si mohou hrát děti od roku a půl. Obsahují totiž dostatečně velké kostky, kterými se dítě nezalkne ani neškrábne.

Stavebnice je velmi barevná a kromě kostek obsahuje i figurky a nejrůznější doplňky. Hra se stavebnicí u takto malých dětí rozvíjí jemnou motoriku a také kreativní myšlení. Sice jim budete možná občas muset pomoct, ale ruku na srdce, komu by vadilo hrát si se stavebnicí LEGO?

Starší děti vám napoví

U starších dětí už je to trošku složitější. Jelikož většina LEGO setů je propojena s některým z příběhu, které se často vysílají v televizi, zkuste nejdřív vypátrat, na co se vaše dítě nejraději kouká. Můžou to být třeba Hvězdné války, nejrůznější superhrdinové anebo klasické pohádky jako je třeba Popelka, či Malá mořská víla.

Druhou metodou je zjistit si, co momentálně frčí mezi spolužáky vaší ratolesti. Zvlášť na prvním stupni základní školy hodně platí to, že to „co má ten druhý, chci já taky“.

Nejlépe ho znáte vy

Pokud žádná z variant neklapne, vyberte sadu podle vlastností vašeho potomka. Zkuste si na papír napsat tři základní vlastnosti, které vaše dítě charakterizují.

Je výbušné, netrpělivé a rádo se pere? Tak vyberete sadu, kde se hodně bojuje, třeba hrdiny Nexo Knights či partu nindžů Ninjago. Nebo máte zamyšlenou, tichou slečnu, která se ráda krásně obléká? Pak se jí bude líbit LEGO Princezny či LEGO Friends.

A pokud ani tak mezi jednotlivými sety LEGA nic nenajedete, zkuste evergreen LEGO Classic. Dítě může stavět buď jen na základě svých kreativních nápadů, mrknout do návodu anebo vás požádat o radu. Protože rodiče vždycky vědí. A navíc mají spoustu zkušeností ze svého dětství, že?

 

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.