Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Seriál Přátelé slaví narozeniny – a vy je můžete mít doma v obýváku

Kdo by neznal legendární kavárnu Central Perk a šestici jejich pravidelných návštěvníků, kteří zde řeší svoje životní trable. Věděli jste, že premiéru měli Přátelé už před 25 lety? Teď si je můžete připomenout novou LEGO stavebnicí.

Kultovní seriál z kultovní stavebnice

Společnost LEGO myslí kromě dětí také na filmové fanoušky. Pravidelně jim servíruje nové stavebnice, díky kterým si mohou postavit své vlastní filmové světy a prožívat dobrodružství v roli hlavních postav znovu a znovu. A ty legendární, jako jsou Hvězdné války nebo Pán prstenů stále rozšiřuje o další detaily, u kterých srdce zaplesá i těm nejnáročnějším fanouškům. Proto není divu, že si tvůrci LEGO nechtějí nechat ujít významné výročí jednoho z nejoblíbenějších seriálů vůbec a rozhodli se na jeho počest vytvořit speciální stavebnici.

Letos v září to bude přesně 25 let od premiéry prvního dílu seriálu Přátelé. Ten se vysílal celkem 10 let a natočeno bylo úctyhodných 236 dílů. Ten poslední sledovalo při premiéře v USA více než 50 milionů diváků. A i nyní, po 25 letech jsou Přátelé jedním z nejsledovanějších seriálů. Je vidět, že seriál má opravdu spoustu skalních fanoušků a jak samo LEGO podotýká, stavebnice by rozhodně neměla chybět ve sbírce žádného z nich.

Kavárna se všemi detaily

Co že je tedy obsahem nové stavebnice? Především je to interiér kavárny Central Perk. A ten je vyladěný opravdu do těch nejmenších detailů. Najdete tu tak pohovku s židlemi a křeslem, kde hlavní hrdinové pravidelně trávili svůj volný čas. Nechybí ale ani koutek, kde Phoebe hrála svoje koncerty nebo barový pult s přístroji na kávu.

Součástí sady jsou samozřejmě všichni hlavní hrdinové – Ross, který drží v ruce noviny, Chandler s pracovní taškou, Joey, jak jinak než s pizzou, Monika s upečeným koláčem, Rachel roznášející kávu a Phoebe s kytarou. Vedle hlavních hrdinů dostanete ještě figurku Gunthera, který v kavárně pracuje. Všechny postavy jsou krásně zpracované a na rozdíl od některých LEGO sad na první pohled rozeznatelné.

Zdroj: LEGO

Ostatně o tom, jak povedená tahle sada je, vypovídá i fakt, že 14 dní před svým vydáním má už spoustu zajímavých fanoušků – například Mathewa Perryho, herce, který představuje právě Chandlera. Ten se na svém Twitteru vyjádřil ke stavebnici a říká: „Myslím, že je jasně vidět, že Chandler je ten nejhezčí".

To, jestli má pravdu a Chandler je opravdu ten nejhezčí, můžete zjistit sami už začátkem září, kdy stavebnice vychází.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.