Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Platforma LEGO IDEAS: Stvořte si vlastní stavebnici

LEGO IDEAS je unikátní projekt, díky kterému mohou jednotliví fanoušci LEGO stavebnic navrhnout vlastní design setu.  Z platformy už vyšlo mnoho zajímavých stavebnic jako například Doctor Who, Teorie Velkého třesku či Lovci duchů.

Výběr mezi jednotlivými sety LEGO je sice poměrně široký, ale každého občas napadne nějaký set, který by si rád postavil, kdyby existoval. Z toho důvodu vznikla platforma LEGO IDEAS, na které právě fanoušci vystavují své návrhy.

Funguje to jednoduše. Váš výtvor kvalitně nafotíte a nahrajete na stránku. Ostatní fanoušci pak jednotlivým návrhům udělují hlasy a ten, který získá přes 10 tisíc hlasů, postupuje do dalšího kola. Tedy ke schválení společností LEGO, kde se nad ním radí jak designéři, tak technici či obchodníci.  A pak, pokud to projde, nic nebrání tomu, aby váš set šel do výroby a do prodeje.

Protlačte ty nejlepší návrhy

Nemusíte však vůbec přicházet s vlastními návrhy. Můžete si na stránkách vybrat výtvory, které se vám líbí a hlasovat pro ně. I z toho budete mít dobrý pocit, že jste pomohli vzniknout nějakému pěknému setu.

Například japonskému LEGO fanouškovi Masashi Togamimu se podařilo udělat LEGO Back to the Future set na základě oblíbeného filmu Návrat do budoucnosti. Jeho návrh si rychle získal vysokou podporu a nasbíral potřebných 10 tisíc hlasů. Designéři si následně s kolekcí velmi pečlivě vyhráli - stroj času DeLorean je totiž naprosto věrohodný a nechybí ani skejťák Marty a šílený vědec Emmet Brown.

Skvělým fanouškovským počinem je také set LEGO Ghost Busters, Lovci duchů, kde kromě klasického speciálního auta najdete 4 základní hrdiny v ochranných oblecích s ektoplazmovými kanóny a jinými pastmi na duchy.

Co je nového?

Loňský rok platformu ovládly sety inspirované seriálem Teorie velkého třesku a filmem WALL-E, které má však LEGO bohužel v plánu zase vyřadit. Letos vznikl zajímavý set Labyrinth Marble Maze, který napodobuje klasickou hru, kdy nakláněním desky proháníte kuličku labyrintem až do domečku.

Milovníci hudby si však jednoznačně musí postavit ponorku s brouky Paulem, Georgem, Johnem a Ringem – kolekci LEGO Yellow Submarine s populární skupinou The Beatles, které navrhl fanoušek Kevin Szeto.

LEGO IDEAS je zkrátka skvělá platforma, která dává prostor fanouškům, aby vybírali nové nápady na stavebnice, které mají opět o něco odlišnější atmosféru.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.