Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Oživte svoje LEGO pomocí virtuální reality

Stavebnice LEGO odjakživa rozvíjí dětskou představivost a umožňuje malým i velkým stavitelům vytvářet si své vlastní světy a postavy. Nově jim k tomu bude napomáhat i mobilní aplikace, díky které jejich představy doslova ožijí.

Tvůrci LEGO se totiž rozhodli udělat velký krok a posunout svoji legendární stavebnici o kousek blíže k digitálním technologiím. Vytvořili novou sérii Hidden Side, kde spojují klasické stavění a virtuální realitu. Chtějí se tak co nejvíce přiblížit nejmladší generaci stavitelů, která je s moderními technologiemi úzce spjatá a mobilní telefony používá neustále.

Mobilní aplikace, ale i reálné stavění

I když stavebnice slibuje zážitek spojený s virtuální realitou, základem jsou, jako u každé jiné LEGO stavebnice, kostičky. Z těch si malí stavitelé postaví strašidelný hrad, vlak duchů, hřbitov, školu nebo třeba autobus. Série, které podporují virtuální realitu, jsou omezené, ale stále přibývají nové a nové. S takto postavenou stavebnicí si děti můžou hrát úplně stejně jako s každou jinou. Pokud však do hry zapojí i svůj chytrý telefon, čeká je zajímavý zážitek.

Prostřednictvím aplikace, kterou LEGO poskytuje zdarma ke stažení, mohou děti vidět strašidelné duchy a další postavičky, které rozpohybují jejich stavebnici. Strašidelnou atmosféru navíc dokreslují tajemné zvuky, virtuální déšť nebo bouřka. Tím to ale rozhodně nekončí. Aplikace nabízí spoustu úkolů, které děti musí postupně plnit.

Logické hádanky i lovení duchů

Samotná hra střídá akční pasáže s těmi pomalejšími, zaměřenými více na logiku a přemýšlení. Právě na změnu dynamiky kladli autoři velký důraz – s cílem udržet hru zajímavou po co nejdelší dobu.

Hra začíná sérií logických úkolů, kdy děti musí pohybovat určenými kostkami v reálné stavebnici a řešit různé hádanky a rébusy. Za úspěšné splnění si mohou zlepšovat svoji herní postavu, nebo třeba nabíjet akumulátor potřebný pro chytání duchů. Samotné chytání je druhá, akčnější část, při které děti musí pomocí telefonu ducha zaměřit a klikáním na displej ho odchytit.

Zdroj: LEGO

V průběhu hry se náročnost jednotlivých úkolů zvyšuje a nutí děti ke stále většímu úsilí. Jedna stavebnice skrývá až 50 duchů. Ti jsou navíc generovaní náhodně – takže ani při opakovaném hraní nebudou děti ochuzeny o moment překvapení. Aplikace myslí i na chvíle, kdy dítě není u stavebnice, ale stejně si chce hrát. Tehdy se situace obrátí – pomocí telefonu nebude lovit duchy, nýbrž jako postava ducha unikat před ulovením. Tuto variantu si mohou zahrát všichni, bez ohledu na to, zda stavebnici vlastní, nebo ne.

Zajímavá aplikace s vysokými nároky

Právě díky velkému množství úrovní a pestré virtuální realitě je aplikace relativně náročná na výkon. Plynule funguje na telefonech vyšší třídy, které bohužel většina dětí nemá. Na slabších telefonech aplikace nestíhá, což kazí dojem ze hry.

Dalším problémem je také fakt, že děti ke hraní potřebují svůj telefon. Rodiče ale kupují dětem stavebnice spíše proto, aby je na chvíli od telefonů odtrhli. To je možná důvodem, proč tento nový výtvor zatím nemá takový úspěch, jaký jeho autoři očekávali.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.