Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Nové LEGO sety v roce 2020: Které stojí za to vyzkoušet?

LEGO neustále přichází s něčím novým a nejinak je tomu i v letošním roce – ať už se jedná o vylepšení stávajících setů, nebo úplné tržní novinky. Které LEGO sady vás letos překvapí?

Děti, dospělé, filmové nadšence i milovníky počítačových her, ty všechny spojuje láska k Legu. 28. ledna se dokonce konal Mezinárodní den lega – v letošním roce už 62. výročí ode dne, kdy dánská firma získala patent na stavebnici, jejíž poselství zůstává dodnes stejné.

LEGO podporuje manuální zručnost u dětí a dává jim šanci prozkoumávat fantastické světy. Snad žádné stavebnici se dosud nepodařilo tak dokonale prodchnout všechna možná odvětví lidské společnosti – od filmu přes různá povolání a pohádky až po známé světové stavby. A dotýká se dokonce i robotiky a virtuální reality. Perfektně napodobuje modely reálných aut a nabízí také několik sad vytvořených ve spolupráci s NASA. Milovníkům kosmonautiky se tak otevírá možnost přiblížit se k vesmíru. Čím vás LEGO ohromí v roce 2020?

Novinky ze světa LEGA – ještě detailnější stavby

U mnoha známých LEGO sérií vás čekají pokročilejší stavebnice. Například sběratelská stavebnice LEGO Creator Expert přináší detailně propracovaný modulární důmtřípatrové knihkupectví, kde nechybí ani výloha, ani čtecí kout. Je ideálním dárkem pro dospívající sběratelské nadšence – poslouží jako skvělý doplněk na výstavku.

Budoucí školáci ocení novinku z řady LEGO DUPLO – náklaďák s abecedou, který jim usnadní učení. V sadě najdou 26 kostek s písmeny – ty si můžou libovolně skládat a přestavovat, převážet je na veselém nákladním voze a hrát si přitom s medvídkem, holčičkou a chlapečkem.

Aplikace pro rozšířenou realitu

LEGO Hidden Side představuje nový multiplayer – tento režim pro více hráčů umožňuje partě přátel spojit síly a společně chytat duchy ve strašidelném městečku Newbury.

Mezi novými sety najdete LEGO Hidden Side Temný maják, set Jack a plážová bugina nebo Vítej v Hidden Side. Sady jsou určeny pro jednoho i více hráčů – stačí si stáhnout novou aplikaci pro rozšířenou realitu.

A herní tipy pro nováčky? Pokud hrajete jako lovec duchů, nezapomeňte, že duchové mají tři barvy – červenou, žlutou a modrou – a využijte pomocníků v podobě minifigurek. Ti totiž vidí duchy ve všech barevných spektrech a hravě vám je pomůžou pochytat všechny. Pozor – duchové se mohou ukrývat také v různých objektech – pátrejte zejména po světelném kruhu, schovaném ve stěnách a na jiných místech.

Další zajímavé novinky

S LEGO si nově můžete postavit třeba tuningovou dílnu Treada Octanea (LEGO City Tuningová dílna), zachránit vesničany z Minecraftu před útokem Illagerů, nebo se nechat okouzlit architektonickými skvosty Dubaje v sadě LEGO Architecture Dubaj.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.