Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

LEGO vydává stavebnici pro nevidomé děti

Nejenom zábava pro děti a dospělé, ale i snaha pomáhat. Tím se LEGO opravdu řídí. Nově totiž připravuje speciální edice svých stavebnic pro děti se zrakovým postižením s názvem Lego Braille Bricks – tedy kostičky s Braillovým písmem.

Zábava, která může postiženým zlepšit život

V současné době plné moderních technologií, audioknih a počítačových programů velice klesá u mladé generace zrakově postižených zájem o výuku Braillova písma. Za posledních 50 let se počet postižených, kteří se aktivně toto písmo učí, snížil o 40%. Paradoxně ale zrakově nevidomí, kteří ho ovládají, mají několikanásobně vyšší šanci uspět na pracovním trhu.

Dalším problémem je i sociální vyloučení dětí. Ty si nemohou hrát s klasickými hračkami a i když mají stejné touhy jako ostatní, kvůli svému hendikepu je často nemohou naplnit. Se všemi těmito informacemi se na LEGO obrátily různé charitativní organizace se žádostí o speciální kostičky právě pro zrakově postižené. A LEGO se rozhodlo jednat.

Kompatibilní za všech okolností

Řešení celého problému bylo vlastně jednoduché. LEGO vytvořilo kostky, na kterých jsou vždy plastové výstupky symbolizující přesně jedno písmeno či matematický znak. Děti, a klidně i dospělí, se pak automaticky při skládání učí jednotlivá písmena a mohou si třeba poskládat slova nebo příběhy.  Ani výstupky na každé kostičce však nezabrání tomu, aby LEGO bylo kompatibilní se všemi vydanými stavebnicemi – na tom si firma velice zakládá.

Kromě výstupků se na každé kostičce nachází i natištěný význam v latince. To velice zjednodušuje práci rodičům, pedagogům či asistentům – tedy každému, kdo se bude účastnit společného stavění s nevidomým. Ti tak budou přesně vědět, co která kostička znamená a snáze pomůžou dětem se správným pochopením.

Testovací verze s velkou budoucností

Celá sada obsahuje více než 250 různých kostiček. Ty pokrývají celou abecedu, číslice i matematické znaky. V současnosti se sada testuje v dánštině, norštině, angličtině a portugalštině. Díky úspěchu, který ale sada sklízí se jasné, že další jazyky budou brzy následovat.

LEGO tak otevřelo nevidomým nové možnosti a znovu tak dokázalo, že přání a problémy jeho zákazníků nenechává bez odezvy.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.