Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

LEGO rozšířilo svůj vozový park

Nová vozidla z dílny LEGO mají pokaždé co nabídnout – tvůrci si totiž vždy vyhrají s každičkým detailem. Pro malé i velké nadšence do všemožných pojízdných i létajících strojů tu máme opravdové lahůdky ze světa rychlých aut, tajných agentů, záchranářských akcí a stavenišť. Pojďme si je představit důkladněji.

Rychle a zběsile – nová sada z řady Speed Champions

Pro milovníky střemhlavě rychlých aut je určený nový set z akční filmové série Rychle a zběsile. Postavte si vlastní repliku Dodge Charger R/T, která do posledního detailu vystihuje vzhled kultovního muscle car. Po dokončení modelu si jej buď můžete vystavit, nebo si s ním předtím užít i pořádnou porci zábavy – auto je vhodné pro bleskové závody a dramatické honičky.

V této LEGO sadě najdete samozřejmě i minipostavičku Dominica Toretta, kterého můžete posadit za volant hotového vozu nabitého autentickými detaily, jako jsou vstřikované stříbrné disky kol nebo vymazleného spoileru na kapotě.

Dopadněte padouchy v Aston Martinu Jamese Bonda

Kdo by si nechtěl zahrát na tajného agenta, vniknout přímo mezi nepřátele a pak na poslední chvíli uniknout jisté zkáze v bleskurychlém Aston Martinu? Váš sen se právě stal skutečností – LEGO doplnilo sadu Speed Champions také o legendární auto Jamese Bonda, které v sobě snoubí britskou eleganci a nadčasovou propracovanost. Tento kultovní bourák z roku 1964 se bude ve vaší sbírce perfektně vyjímat.

Vůz agenta 007 má fanouškům skutečně co nabídnout – oceníte například vstřikované stříbrné disky kol a extra čtyři sady poznávacích značek, které odkazují na různé filmy s Jamesem Bondem. Samozřejmě nesmí chybět ani hlavní hrdina filmu Není čas zemřít, ztvárněný Danielem Craigem.

Pusťte se do záchranné akce ze vzduchu

Holdujete spíše strojům nebes a chcete se dozvědět, jak funguje záchranná helikoptéra? Právě model záchranného vrtulníku Airbus H175 vám to názorně ukáže. Tato LEGO sada je vhodná pro děti od 11 let a díky řadě skvělých funkcí zvídavým stavitelům objasní, jak fungují jednotlivé části tohoto ikonického pátracího a záchranářského vrtulníku.

Součástí balení je navíc i motor, který uvede stroj do pohybu, funkční vrtule i zadní rotor s možností nastavení nízké a vysoké rychlosti. Helikoptéra je jako skutečná – nechybí ani zatahovací podvozek či naviják. Manuální funkce pak zahrnují cykliku pro ovládání náklonu listů vrtule a dveří kokpitu, součástí jsou i posuvné dveře pro pasažéry, a k tomu navíc otevírací přední a zadní kapota.

Vzhůru na stavbu

V neposlední řadě pak LEGO představilo vymakaný bagr s drapákem, který je vhodný pro malé stavitele od 10 let. Stavebnice dítěti umožní nahlédnout do tajemného světa stavebních strojů. Vyzkouší si technické principy, manuální i pneumatické funkce, díky nimž se dozví, jak tento výkonný stroj třídí, přepravuje a nakládá materiál připravený ke zpracování.

Součástí stavebnice je pohyblivé rameno s působivým dosahem až 35 cm, a k tomu navíc klasický „drapák“, který je možné otevírat a zavírat. Horní rameno se otáčí o 360 stupňů, kabinu obsluhy můžete vysouvat dle libosti a oceníte i mobilní systém podvozku s řízením a čtyřmi stabilizačními podpěrami.

 

Sada LEGO Technic si zkrátka zakládá na realistických mechanismech a pohybových funkcí, které děti nenuceně uvedou do světa opravdového inženýrství. Ať už volíte rychlost, nebo technické funkce, věříme, že vám tyto novinky ze světa LEGO nabídnou pořádnou porci zábavy, adrenalinu i poučení. Tak vzhůru do skládání!

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.