Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

LEGO pro kluky. Malé i ty velké

Společnost LEGO přišla v posledních letech s mnoha zajímavými sériemi svých stavebnic. Nabízí kostičky pro stavitele různých věkových kategorií. Od těch nejmenších až třeba po jejich tatínky, kteří si s nimi také rádi vyhrají. V minulém článku jsme se podívali na nejoblíbenější LEGO pro holky. Dnes si ukážeme ty nejzajímavější stavebnice pro malé i velké kluky.

 

LEGO i pro batolata

Pro ty nejmenší stavitele nabízí LEGO speciální sérii. Stavebnice pro děti ve věku 1,5  až 5 let. LEGO Duplo pomáhá malým stavitelům rozvíjet jejich motorické a jazykové dovednosti. Učí je poznávat svět a být jim společníkem téměř od narození. Velké kostičky jsou pro malé ručičky jako dělané. A až děti vyrostou, nemusíte se obávat, že velkých kostek již nevyužijete. Všechny kostičky LEGO Duplo lze stejně dobře spojit i s dalšími sadami LEGO stavebnic.

Klasika, která neomrzí

Mezi nejznámější a zcela nejoblíbenější řadu LEGO stavebnic u kluků patří bezpochyby LEGO City. Stavebnice určená chlapcům od 5 let věku nabízí mnoho různých povolání, kterými by se malí rošťáci určitě jednou chtěli stát. Od hasiče s pořádnou zásahovou jednotkou nebo policistu s velkou policejní stanicí a policejním psem, až po astronauta s vesmírným raketoplánem.

Se stavebnicí LEGO City mohou chlapci postavit celá města s náměstím, restaurací nebo benzínkou. A aby doprava nevázla, vytvořit kolem dokola železniční trať pro vysokorychlostní a nákladní vlaky. A LEGO město tak bude kompletní.

Velkou výhodou LEGO stavebnic je, že lze spojovat kostičky jakékoliv série. Sbírku tak můžete bez problému stále rozšiřovat a pomoct dětem vybudovat třeba opravdové velkoměsto. S řadou LEGO Creator postavte banku nebo obchod s potravinami. Nezapomeňte, že i LEGO postavičky potřebují dovolenou. A jak si nejlépe odpočinout než s karavanem někde u vody nebo v chatě u jezera.

Pro starší 5 let

Který malý kluk by se nechtěl stát superhrdinou? V lednu roku 2012 přišla společnost LEGO s řadou Super Heroes, díky které se každé dítě může alespoň na chvíli stát Batmanem nebo Supermanem a  rozhodnout tak nekonečný souboj mezi těmito superhrdiny, který z nich je lepší. V této sérii jsou i další superhrdinové z komiksové dílny DC Universe a Marvel.

Nevěří vaše děti na superhrdiny a vydali by se radši do vesmíru zachránit kancléře Palpatina? S řadou LEGO Star Wars mají příležitost. Nechte je proletět se stíhačkou Millennium Falcon nebo bojovat po boku rytíře Jedi.

Pokud jsou vaše děti starší a zajímají je spíše rychlá auta a stíhačky, pořiďte jim sadu LEGO Technic. Ta je určena pro chlapce ve věku 9-16 let. Tato řada obsahuje rychlá závodní auta, motorky pro kaskadéry, těžké pracovní stroje nebo třeba výzkumnou oceánskou loď.

Stavebnice pro ty největší

LEGO nezapomnělo ani na ty největší, kteří na těchto stavebnicích vyrostli. Vytvořilo tak speciální sadu LEGO Architecture pro dospělé. Ta obsahuje přes 20 nejznámějších staveb světa. Můžete tak nechat vzniknout světoznámou Operu v Sydney, Eiffelovu věž, Buckinghamský palác nebo Bílý dům v USA.

Pokud se vám ani jedna z těchto staveb nelíbí, vyzkoušejte Architecture Studio. S touto sadou, obsahující 1200 kostek, můžete vdechnout svým nápadům tvar. V přiložené příručce najdete tipy, triky a praktická cvičení, které vám pomohou k tvorbě vašich jedinečných představ.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.