Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

LEGO DUPLO – Stavebnice pro nejmenší stavitele

Díky unikátním komplikovaným filmovým sadám se LEGO v poslední době jeví jako složitá stavebnice pro dospělé a starší děti. Ale není tomu tak. Důkazem je, že LEGO DUPLO, stavebnice určená pro ty nejmenší konstruktéry, pravidelně dosahuje největších prodejů ze všech LEGO sérií. O tom, jak a proč tato sada vznikla, co znamená název DUPLO nebo co všechno dětem nabízí se můžete dočíst v článku.

Jak DUPLO vlastně vzniklo?

Historie této stavebnice sahá mnohem dále do minulosti, než si většina lidí myslí. DUPLO vzniklo již v roce 1969, kdy si LEGO tvůrci uvědomili, že jejich klasická stavebnice není vhodná pro nejmenší děti. Má totiž malé dílky, se kterými se malým stavitelům těžko manipuluje. Nebezpečí vdechnutí malých kostiček snad ani není třeba zmiňovat. Godtfred Kirk Christiansen, syn slavného zakladatele LEGO, proto přišel s nápadem vytvořit stavebnici, která bude bezpečná a jednoduchá. A to se mu rozhodně podařilo.

2x větší kostičky, 2x více zábavy

Zajímá vás, proč se stavebnice jmenuje právě DUPLO? Předpona „DU“ odkazuje na číslo dva, to proto, že kostky jsou 2x větší než klasické LEGO (jsou tedy 2x vyšší, 2x širší a 2x hlubší). Díky tomu je mnohem jednodušší je skládat dohromady, nehrozí jejich vdechnutí a skvěle padnou do rukou všem malým stavitelům. I přes to jsou všechny kostičky stále kompatibilní. Když děti povyrostou a začnou si hrát s klasickým LEGO, mohou všechny kostičky spojit a skládat dohromady. Na tomto si ostatně LEGO velice zakládá. I když v poslední době vytváří speciální sady a typy stavebnic, všechny kostičky do sebe vždy zapadají.

Stavebnice na celý život

Rozvíjet motorické schopnosti a poznávat základní tvary, barvy a čísla. To si kladou za cíl DUPLO stavebnice pro batolata od 1 roku. Nabízí jim tak třeba vláček s čísly, hlavolam se zvířaty nebo třeba jejich úplně první závodní auto.

Větším stavitelům potom pomáhá rozvíjet jejich představivost pomocí hraček a postav z reálného života. Děti se tak učí, jak vypadá svět v bezpečí svého pokoje. Postavit si mohou celé město s hasičskou a policejní stanicí, obchodem nebo třeba staveništěm. K dispozici jsou jim také zvířata a postavy, na kterých si mohou natrénovat slovní zásobu. Tuto hračku si vaše dítě rozhodně zamiluje.

Když děti omrzí klasické postavy, není nic jednoduššího než oživit jim jejich sadu pomocí filmových postav a hrdinů. Malé princezny rozhodně ocení velkou nabídku ze světa Disney, vaši superhrdinové pak třeba postavy Batmana nebo Spidermana.

DUPLO je, i díky své kompatibilnosti s většinou LEGO sad pro větší, díky které můžete časem všechny kostičky smíchat dohromady skvělá investice, na které se vyřádí nejenom vaše děti, ale i vy. Protože popravdě, přiznejte se, kdo z vás občas nemá chuť sednout si k vašemu malému staviteli a postavit si z jeho kostiček pořádnou vesmírnou raketu?

 

Přejít na stavebnice LEGO DUPLO

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.