Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Kreativní zábava pro děti v době pandemie? Vyzkoušejte LEGO

Mnoho zemí se snaží zabránit šíření nebezpečného viru COVID-19 uzavřením škol. To znamená, že děti nyní tráví doma mnohem více času než kdy dříve, vzdělávají se prostřednictvím televize a v případě některých škol i online výuky. Přispět ke vzdělání vaší ratolesti může ale také stavebnice LEGO – zábavným a nenásilným způsobem.

Kromě nečekaných komplikací, které nás v poslední době provází, jsme najednou získali hromadu volného času – věnujte tento čas svým dětem a snažte se je vzdělávat pomocí originálních her. Známá stavebnice LEGO vám s tím pomůže.

Základy informatiky jinak

LEGO není pouze hračkou k rozvíjení fantazie, ani sběratelským kouskem, ale může sloužit také jako užitečná učební pomůcka. Oblíbená stavebnice, která je s námi už více než 80 let, se neustále snaží jít s dobou. Některé moderní sety se dotýkají virtuální reality a chystají pro děti desítky logických hádanek (LEGO Hidden Side), jiné se zaměřují na programování (LEGO BOOST) a otevírají žákům základních škol nespočet nových možností. Ukazují jim, jak si za všech okolností poradit a zlepšit své kritické myšlení – jak naprogramovat robotické domácí mazlíčky, nebo třeba hudební nástroj.

Jak si postavit vlastního robota?

Některé školy neváhají stavebnici takto využít – sada LEGO MINDSTORMS simuluje vědecký výzkum, pomáhá dětem rozvíjet týmovou spolupráci a řešení různých problémů. Učí je, jak si sestavit svého vlastního robota, může proto sloužit jako vítané zpestření hodin informatiky.

Jakmile děti svůj um zdokonalí, mohou se dokonce zúčastnit týmové soutěže mezi několika různými školami. Nyní je taková možnost dočasně nedostupná, programování s LEGEM je ale možné stále. Stačí si tuto sadu objednat do domácích podmínek a vyzkoušet si, jak funguje. Stavebnice je vhodná už pro děti od 10 let.

Robota lze potom různě programovat – bude se pohybovat a reagovat na příkazy. Ovládá se pomocí LEGO aplikace. Dobře poslouží dětem na základních školách, ale také středoškolákům.

LEGO podporuje vzdělávání

V nové sadě LEGO® MINDSTORMS EV3 najdete dálkové ovládání, senzory, motory a další potřebná zařízení, která vašemu robotovi vdechnou život. Při stavbě vám bude nápomocný 3D stavební návod a samozřejmě také mobilní aplikace, díky které budete moci robota řídit. Základ produktu tvoří inteligentní kostka EV3 – nechybí jí výkonný procesor ARM9 ani USB port. Sada obsahuje více než 500 LEGO® Technic prvků, takže při tvorbě robota budete mít absolutní volnost. Vytvořit můžete až 5 zcela odlišných modelů.

Nová LEGO stavebnice je zkrátka ideálním společníkem v období, kdy musí všichni zůstat zavření doma – vás i vaše děti zabaví na několik dlouhých hodin.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.