Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Kouzelný hrad, superauto a chodící roboti. Co dalšího si pro vás LEGO tvůrci přichystali?

LEGO před nedávnem vydalo katalog na druhou polovinu letošního roku a opět nasadilo laťku vysoko. Slibuje nejen rozšíření tradičních sérií, jako jsou Star Wars, Disney či Frozen, ale i spoustu novinek, mezi kterými nechybí velké překvapení pro fanoušky Harryho Pottera. O inspiraci na dárky tak letos rozhodně nebudete mít nouzi.

LEGO přidává nové princezny pro nejmenší děti

LEGO ani tentokrát nezapomíná na nejmenší stavitele a přichází s velkými kostkami Duplo, které pomáhají rozvíjet dětskou motoriku a učí děti poznávat čísla, zvířata a přírodu. Dočkáme se tak farmy se spoustou zvířat, stájemi a farmářským trhem, nákladního vlaku s jeřábem nebo se zimní sadou Santovy Vánoce. LEGO také myslí na dívky a rozšiřuje svou sbírku Disney princezen o Bellu a Lociku. Nově si můžete koupit i několik rozšiřujících exteriérů ze série Frozen, které vás ihned přenesou do atmosféry tohoto kouzelného světa.

Bradavický hrad konečně ožívá

Velkým překvapením pro fanoušky Harryho Pottera bylo neočekávané vydání detailně propracovaného modelu Bradavického hradu, který si můžete koupit od 1. září. Tato sada se skládá z více než 6000 dílků, čímž se řadí k jedné z největších sad a připomene vám ta nejdůležitější místa z hradu i jeho okolí. Podívat se tak můžete například k Hagridovi do jeho chýše, kde pěstuje obří dýně nebo na pavouka Aragoga. Nechybí ani vrba mlátička demolující starý Ford Anglia či Tajemná komnata, kde se můžete utkat s nestvůrným baziliškem. V sadě najdete všechny postavy, artefakty a prostory, které se v sérii o mladém kouzelníkovi vyskytly. A proto je pro fanoušky LEGO a Harryho Pottera téměř povinností ji vlastnit.

Další nadupaný sporťák

LEGO se také dlouhodobě prezentuje precizními modely skutečných aut. Po modelech jako Mini Cooper či Ferrari F40 odhalilo toto léto model nejrychlejšího sériově vyráběného auta na světě – Bugatti Chiron. I když si tuto automobilovou legendu většina z nás dovolit nemůže, pomocí 3600 dílků si můžete doma postavit alespoň model tohoto vozu v měřítku 1:8 s nejmenšími detaily jak interiéru vozu, tak i jeho motoru.  S touto sadou se rozhodně zapotíte a čeká vás zábava na mnoho hodin. Namusí to být jen vhodný dárek, ale i pořádná motivace za odměnu.

Výrobci nezapomněli ani na Star Wars

Snad nejvíc kultovní sérií spojenou se stavebnicí LEGO jsou Star Wars. Fanoušci si tak pomocí stavebnice mohou vytvořit obří svět se spoustou filmových detailů .Tento půlrok se dočkáme širokého rozšíření především bojových strojů, jako jsou stíhačky impéria, bombardéry odboje nebo také chýše mistra Yody. Samozřejmostí je i rozšíření postaviček z filmů, tentokrát opět zaměřené na vojáky odboje a impéria.

Roboti, kteří vás budou poslouchat na slovo

Jednou ze stavebnic, které LEGO nabízí, jsou Mindstorms roboti. Designéři je vytvořili, aby rozvíjeli schopnosti dětí pracovat s umělou inteligencí a aby jim ukázali základy programování. Robotů můžete postavit 17 různých druhů, od klasického střílejícího robota, přes buldozér až po elektrickou kytaru a především je můžete ovládat pomocí tabletu či chytrého telefonu. Děti mohou pomocí aplikace oživit svého vlastního robota a vymýšlet mu vlastní programy na chování.

 

LEGO vydáním nového katalogu opět nezklamalo a je zřejmé, že fanoušci se mají opravdu na co těšit.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.