Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Jaké LEGO stavebnice jsou nejpřepychovější?

LEGO je oblíbená hračka zejména u dětí, která navíc rozvíjí nejen jemnou motoriku, ale také kreativitu a soustředěnost dítěte. LEGO ale není jen pro malé děti, jak sami dobře víte. Je to kultovní stavebnice, která fascinuje i mnohé dospělé – a z toho důvodu se mezi sadami objevují velmi složité a nákladné sety, které by malé dítě rozhodně nepostavilo. Které to jsou?

Hvězda smrti

Jedním z nejdražších LEGO setů je Hvězda smrti z Hvězdných válek. Nicméně každý, kdo si tento set zkoušel postavit, tak ví, že to rozhodně stojí za to. Obří bitevní stanice Hvězda smrti, ve filmu proslulá schopností ničit celé planety, je do detailu propracovaná. K jejímu složení máte k dispozici 3803 dílků a i LEGO expert se nad stavbou určitě zapotí.

V momentě, kdy stanici postavíte, už můžete začít bojovat. Set obsahuje 25 postaviček a droidů a skalní fanoušci Hvězdných válek budou určitě překvapeni, jak kvalitně jsou postavičky vytvořeny. Například Luke Skywalker, Leia a C3PO nás ihned přenesou do té správné atmosféry populární ságy.

Big Ben

Perfektní zážitek přináší také stavba hodinové věže Big Ben, která je dominantou londýnského Westminsterského paláce. Na postavení Big Bena, který se oficiálně jmenuje Alžbětina věž, a přilehlé části paláce, máte k dispozici 4163 dílků. A není to nic jednoduchého, protože musíte detailně postavit fasádu se sochami, štíty a okny, připojit hodinové ciferníky, ale také postavit přilehlý chodník.

Když se vám dílo podaří, máte nádherného 60 cm vysokého giganta, kterého si můžete vystavit doma, ale klidně i v kanceláři. Model totiž vypadá tak dobře, že ho každý bude obdivovat. A vy se stanete opravdovými LEGO experty.

Honosné Ferrari

Skvělá volba pro všechny milovníky aut je určitě set LEGO Exclusive Ferrari. Koupi Ferrari si totiž většina z nás pravděpodobně nemůže dovolit, ale jeho postavení už ano. Kultovní model sporťáku Ferrari F40 postavíte za použití 1158 součástek a hodnou chvíli vám to zabere. Na setu je nejlepší to, že se model snaží co nejvíce podobat opravdovému autu, takže nechybí motor  s detailním dvojitým turbem a 90 stupňovým motorem V8, speciálně tvarované poklice na kola  a samozřejmě sklápěcí zadní kapota a volant s logem Ferrari.

Komplikovaných přepychových sad pro experty je samozřejmě daleko více. Při jejich koupi je sice nutné se trochu plácnout přes kapsu, ale s tím už bohužel LEGO mistři musí počítat. Zato jejich stavba přináší potěšení a adrenalin, které za to stojí.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.