Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Investice do LEGO stavebnice musí být promyšlená

Když vás vaše dítko v obchodě tahá za kabát a úpěnlivě prosí, abyste mu zakoupili tu nejdražší sadu LEGO, kterou včera zahlédlo v televizi, dostáváte se do opravdu těžké situace. Jak své ratolesti rozumně vysvětlit, že na to zrovna nemáte peníze, tak aby nebylo zklamané? Začněte základními sadami.

Ceny jednotlivých stavebnic LEGO se pohybují od pár stovek až do několika tisíc korun. Děti se nejčastěji inspirují právě televizními pořady a leckdy se tak zakoukají do té nejdražší možné stavebnice, kterou mu zrovna nemůžete dopřát. A na druhou stranu, také je zbytečné utrácet tisíce za stavebnici, kterou váš potomek možná po chvíli hraní odloží. Tak si dítě nejprve otestujte.

I stavbyvedoucí byl nejdřív dělníkem

Vysvětlete dítěti, že se stavebnicí LEGO se nejprve musí naučit pracovat. Že nemůže jen tak postavit Big Ben, dokud nepostavilo ani jednoduchý malý domeček. A uveďte klidně příklad z reálného života, knížku si také dítě samo nepřečte, dokud se nenaučí číst.

Můžete proto dítěti zakoupit nejdříve některou ze základních sad, aby pochopilo systém skládání. Většina dětí si poprvé kostky skládá jen tak nazdařbůh a žádnou konkrétní stavbu nevymýšlí - pouze si hraje s barvami a tvary a prozkoumává terén.

Až poté se začíná trochu rozhlížet a napodobovat věci kolem sebe, případně se zajímat o návody a další doplňky ke hře.

Dokupujte postupně

Pokud vidíte, že váš malý stavitel si se stavebnicí doopravdy velmi rád hraje, můžete mu dokoupit další doplňky, aby byla hra pestřejší. Třeba minifigurky, další podložku na stavění anebo třeba rovnou některý menší set ze série, kterou si dítě přeje.

I pro dítě bude daleko napínavější, když bude svou sbírku LEGO rozšiřovat postupně. K Vánocům a narozeninám pak bude mít jasně specifikovaná přání, na která se bude o hodně víc těšit.

Mistři teenageři

Pokud máte doma starší dítě, které si s LEGO stavebnicí hraje již několik let a opravdu si přeje ty nejdražší a nejkomplikovanější stavebnice, základním setem ho asi neuchlácholíte. Ale zase ho můžete otestovat – požádejte ho, aby si na stavebnici přispělo, v podobě nějaké domácí výpomoci. A pokud do toho jinak hubatý teenager půjde, tak si stavebnici doopravdy zaslouží.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.