Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

Ideální vánoční dárek? LEGO stavebnice

LEGO představuje skvělý způsob, jak rozvinout fantazii, poznat světy plné magie a dobrodružství, a učit se zábavnou formou. Je perfektním dárkem k Vánocům, protože potěší předškoláky, školáky a dokonce i dospělé.

Stavebnice Lego si skutečně dovede získat každého – od těch nejmenších až po zaryté filmové nadšence. Nabízí kreativní zábavu na volné odpoledne a podporuje zručnost, logické uvažování a především představivost. Není divu, že se stala světovým fenoménem.

Proč darovat LEGO? Je to hračka století!

Je tu zimní období, čas Vánoc a novoročních oslav, proto stojí za to zopakovat si příběh nejslavnější stavebnice světa, který svým zněním připomíná pohádku.

Historie stavebnice se začala psát roku 1932 v dílně chudého tesaře Ole Kirka Christiansena, který přišel o práci a rozhodl se vydělat si na živobytí tvorbou dřevěných dětských hraček. Svou firmu pojmenoval LEGO (z dánského Leg godt – Hraj si dobře). O hračky byl brzy velký zájem. Nápad stavebnice, jak ji známe dnes, ale pochází z hlavy Oleho syna Godtfreda. Ten roku 1954 nastoupil na post ředitele společnosti a o čtyři roky později konečně vznikla typická LEGO kostka, kterou tak důvěrně známe a obdivujeme. Původní produkce dřevěných hraček se bohužel vinou ničivého požáru v roce 1960 nakonec úplně zrušila a v příštích letech ji zcela nahradil nový materiál – ABS plast.

Druhou generací Christensenů příběh ale zdaleka nekončí – koncem 70. let se do vedení firmy dostává Kjeld Kirk Christiansen, syn Godtfreda. V současnosti společnost vlastní on a jeho tři dospělé děti. Co zapříčinilo obdivuhodný úspěch této rodiny? Možná to, že se nikdy nenechali zdrtit neúspěchem, a naopak jej vnímali jako další krok vpřed.

LEGO je dodnes velkou inspirací a baví celé generace. Začátkem nového tisíciletí si stavebnice právem vysloužila titul „Hračka století“. Pokud se ji rozhodnete darovat, nepůjde o žádný obyčejný dárek, ale hračku s příběhem a poselstvím.

Nabízí kouzelné fantazijní světy

Prostřednictvím lega můžete navštívit hned několik různorodých světů. Pro fanoušky kouzel je tu stavebnice Harry Potter, kde nechybí žádný z oblíbených hrdinů, bradavických učitelů a tajuplných tvorů. Na své si přijdou také milovníci počítačových her – mezi LEGO stavebnicemi najdete stavebnici LEGO Minecraft, která napodobuje tuto úspěšnou hru. Fanoušky dinosaurů potěší propracovaní ještěři z Jurského světa a obdivovatele Hvězdných válek zase set LEGO Star Wars. A je tu i něco pro malé princezny – úchvatné scenérie a sympatické postavičky z oblíbené pohádky Frozen.

Stavebnice pro pokročilé

Náročnějším stavitelům můžete darovat například speciální set LEGO Technic, určený dětem školního věku, kde si mohou sestavit motorku, čtyřkolku, nebo třeba vznášedlo. Kreativní sada LEGO BOOST zase nabízí pokročilé technologie – programování interaktivních robotů a hudebních nástrojů. A pokud vaše dítě baví spíše stavění architektonických skvostů, sáhněte po sadě LEGO Creator Expert, kde si může postavit slavné budovy (například Taj Mahal), zimní sváteční vlak nebo modely aut. Každým rokem vás navíc čeká set s vánoční tématikou.

LEGO jako školní pomůcka

Stavebnice LEGO mohou být užitečné i během školní výuky a sloužit jako učební pomůcka. To je přesně případ stavebnice LEGO MINDSTORMS, kde se vám dostane možnosti sestavit si vlastního robota. Skvěle rozvíjí logické a kreativní myšlení.

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.