Kostickylega.cz se přestěhovali na novou doménu kostickyshop.cz, fungujeme bez omezení.
 obchod@kostickylega.cz  +420 602 312 854
 stavebnice
Dle série
Dle věku
U nás je možné platit pomocí

5 největších LEGO sad, které byly kdy vyrobeny

Stavebnice LEGO slaví v letošním roce 60 let, během kterých si získala srdce milionů dětí i dospělých po celém světě. Za tuto dlouhou dobu se tvar kostiček výrazně nezměnil – všechny, i ty nejstarší, jsou stále kompatibilní. Co se však rozhodně změnilo, je velikost a rozmanitost nových sad, kterými nás LEGO designéři každý rok zásobují. Výjimkou tak nejsou ani sady, které mají více než 6 000 dílků. Připravili jsme si pro vás žebříček 5 největších LEGO sad, které vám nesmí uniknout.

 

5. místo – Hasičská základna Ghostbusters – 4634 kostiček

Pátou příčku v našem žebříčku obsadila hasičská základna ze slavného filmu Krotitelé duchů. Ta se skládá z 3 pater, ve kterých najdete laboratoř, obytné prostory a spoustu dalších autentických interiérů z filmu. K sadě také náleží 9 minifigurek – nechybí zde Peter Venkman, Ray Stantz, ale ani zombie řidič nebo duch z knihovny. S touto sadou můžete prožít oblíbené scény z filmu přímo u sebe v pokoji.

 

4. místo - LEGO Ninjago City – 4867 kostiček

Na čtvrtém místě se umístil třípatrový model města ze světa Ninjago, vytvořeného podle stejnojmenného LEGO filmu pro děti. První patro vás zavede na tradiční rybí trh a rybářskou loď. Ve druhém patře najdete obchody s komiksy a módou, bankomat nebo krabí restauraci. Na střeše tohoto komplexu je apartmán Lloyda Garmadona a Misako, sushi bar a vysílací věž.

Model má velké množství funkčních prvků – bankomat opravdu vydává LEGO peníze, pomocí ovladače můžete spouštět pohyblivý pás v sushi baru nebo třeba vložit do trouby v restauraci kraba a počkat si, dokud se neupeče.

 

3. místo – Taj Mahal – 5923 kostiček

O tom, že LEGO umí vytvářet perfektní repliky světoznámých staveb, svědčí i další model, který se umístil na třetím místě. Jedná se o jeden ze světových skvostů architektury – mramorovou hrobku Taj Mahal. Tuto stavbu nechal postavit v roce 1631 císař Šáhdžahán na památku jeho manželky, císařovny Mumtaz Mahal a v současnosti je největším symbolem Indie, který každoročně navštíví až 8 milionů turistů. Vy ho ale, pokud se vám podaří složit téměř 6 000 dílků, můžete mít doma na své poličce.

Model představuje 4 průčelí s širokými oblouky, balkóny a klenutými okny, centrální kopuli a 4 minarety. Výsledný efekt je dokreslen detailní provedením stěn a dlaždiček kolem základní desky. Pro milovníky architektury je tak téměř povinností ho vlastnit.

 

2. místo – Bradavický hrad – 6020 kostiček

Druhou příčku po právu obsadil model Bradavického hradu. Ten vám nabídne pohled nejen do interiéru hradu, jako jsou jednotlivé učebny, Nebelvírská společenská místnost nebo třeba Tajemná komnata, ale zavede vás také do okolí hradu. Navštívit tak můžete Hagrida v jeho chýši, tajemný les nebo vrbu mlátičku.

Sada také obsahuje velké množství minifigurek – dostanete jich dohromady 31. Najdete tu samozřejmě Harryho, Rona a Hermionu, ale také členy profesorského sboru, mozkomory nebo obávaného maďarského trnoocasého draka. Díky této sadě můžete alespoň na chvíli prožít kouzlo tohoto magického světa u sebe doma.

1. místo - Star Wars Millennium Falcon – 7541 kostiček

Vítězem našeho žebříčku největších stavebnic se s velkým náskokem stává model lodi Millennium Falcon. K jeho složení budete potřebovat 7541 kostiček, což vám zajistí zábavu na mnoho večerů. Pokud se vám ale tohoto rekordmana podaří postavit, budete vlastníky do detailů propracovaného modelu. Tvůrci si dali záležet a každý detail plně odpovídá filmovému zpracování. Han Solo a Chewbacca, spouštěcí rampa a skryté blasterové dělo nebo dva únikové moduly s poklopy jsou jen krátkým výčtem prvků , které loď nabízí. Sestavený model lodi je dlouhý 84 centimetrů a rozhodně se bude vyjímat ve vaší LEGO sbírce.

 

Přejít na exkluzivní LEGO novinky

Kostičky Lega

email: obchod@kostickylega.cz

Někdo LEGO jenom prodává. My ho milujeme. A díky tomu víme, proč si LEGO kupujete a co od něho očekáváte. Rádi o „legu“ i píšeme, zjišťujeme o něm zajímavosti, podrobnosti. LEGO je prostě vášeň na celý život.